Vitsø naturområde

Under 2. Semester på Multimediedesigner uddannelsen på UCL fik vi til opgave at digitalisere- og modernisere en valgfri brochure. Dette skulle gøres ved at lave en hjemmeside ud fra brochuren, lave content til SoMe og til sidst lave en ny version af brochuren. Min gruppe valgte at tage udgangspunkt i en brochure omkring naturområdet Vitsø som er beliggende på Ærø. Min rolle i dette projekt var primært at stå for design og udvikling af hjemmesiden.

den gamle brochure omkring vitsø naturområde

Brochure

Den primære målgruppe for den originale brochure var ornitologer (fuglekiggere) hvilket resulterede i at der var meget tekst som havde en negativ effekt på personer, ikke i forvejen var interesseret i Vitsø naturområde eller ornitologi. I gruppen blev vi hurtigt enige om at vi gerne ville brede målgruppen således at den inkluderer børnefamilier. Denne målgruppe blev valgt på baggrund af at Vitsø er en oplagt destination for familier som gerne vil ud i naturen under deres besøg på Ærø. For at gøre den mere familievenlig blev lagt mere fokus på billederne samt hvad man kan opleve i Vitsø naturområde.

brochure omkring vitsø naturområde

Hjemmeside

Under designet af hjemmesiden havde vi samme tilgang til designet som i brochuren - lad billederne tale. Eftersom Vitsø ikke sælger noget produkt, har vi valgt at lave et call to action som fører videre til Ærøfærgen for at sikre os at besøgende føres videre.

hjemmeside omkring vitsø naturområde

Sociale medier

Eftersom Vitsø naturområde ikke har nogen digital tilstedeværelse tog vi udgangspunkt i at det indhold vi lavede skulle kunne bruges på VisitÆrøs sociale medier. VisitÆrø er en turist informations organisation som markedsfører Ærø. Vores content var bygget op omkring et spørgeskema som vi udarbejdede hvis formål var at få en bedre forståelse omkring hvordan Fyns unges tilgang til naturen var. Derefter lavede vi infografikker ud fra dette. For at gøre infografikken mere interessant brugte vi lokal Ærøsk dialekt.

infografik omkring vitsø naturområde